denta seal toothpaste malaysia

Denta Seal Malaysia Ulasan, Harga, Pendapat Pakar

1 Star2 Star3 Star4 Star5 Star (1 votes, average: 5.00 out of 5)


Denta Seal adalah sejenis ubat gigi pemineralan semula dengan kesan penampalan. Produk ini membolehkan anda merawat keretakan dan manifestasi awal karies di rumah tanpa perlu menemui doktor gigi. Di samping itu, ia menjaga rongga mulut dan gigi dengan berkesan, justeru mencegah kerosakannya.

KANDUNGAN PADA ARTIKEL INI

Harga

Ubat gigi pemineralan semula Denta Seal pada masa ini sangat popular di seluruh dunia.
Kini anda boleh membeli Denta Seal di laman web pengilang pada harga terbaik.

Harga ubat gigi Denta Seal 179 MYR; harga yang ditawarkan di laman web adalah optimum. Jangan membeli barang daripada perantara yang tidak boleh dipercayai pada kadar yang dikurangkan. Anda bukan sahaja mungkin membazirkan wang untuk pemalsuan, tetapi juga membahayakan kesihatan gigi anda.

Perintah sekarang dan dapatkan diskaun 50% >>>

Faedah Denta Seal

Denta Seal Malaysia Review
Denta Seal Malaysia Review

Perlindungan yang boleh dipercayai terhadap karies – Disebabkan oleh penepuan enamel dengan mineral, penyakit itu semamangnya tidak boleh berkembang.

Kesan penampalan gigi – Komponen aktif yang terkandung di dalam tampalan menembusi retak dan sepihan gigi mikroskopik dan menampalnya dari dalam. Oleh itu, proses penghabluran dan penyingkiran kerosakan mekanikal yang sedia ada akan berlaku.

Pemutihan gigi yang berkesan – Partikel nano yang terkandung di dalam formula aktif Denta Seal akan membina ke dalam enamel dan melindunginya daripada menjadi kekuningan, sambil memutihkan permukaannya.
Menyingkirkan plak – Ia mengandungi bakteria dan sisa makanan yang menyebabkan berlakunya karies. Oleh itu, penyingkirannya merupakan pencegahan yang terbaik bagi penyakit mulut dan gigi.

Selepas menggunakan tampalan ini, gigi menjadi licin, berkilat dan mendapat keputihan semula jadinya. Di samping itu, Denta Seal memberikan nafas segar dan rasa bersih di dalam mulut.
Hasil yang ideal dapat dilihat selepas sebulan menggunakan tampalan Denta Seal dengan tetap. Gigi menjadi lebih putih, lebih sihat, lebih kuat; keretakan dan karies gigi dihapuskan.

Faedah Denta Seal
Faedah Denta Seal

Tidak seperti prosedur pergigian yang mahal untuk pemutihan gigi, penggunaan Denta Seal adalah tidak menyakitkan, murah dan benar-benar selamat. Kebanyakan daripada kaedah pemutihan gigi membahayakan enamel gigi, menipis dan memusnahkannya. Tampalan pemineralan semula tidak membawa ancaman sedemikian. Sebaliknya, ia menguatkan gigi serentak dengan pemutihannya.

Komposisi dan komponen ubat gigi Denta Seal

Bahan aktif utama bagi ubat gigi ini adalah bahan yang serupa dalam komposisi kepada unsur utama bagi kekisi kristal di dalam enamel gigi. Unsur ini dipanggil hidroksiapatit. Ia adalah bahan yang sangat unik daripada kumpulan apatit. Enamel gigi mengandungi sehingga 96% daripada analognya.

Hidroksiapatit adalah suatu unsur pemineralan semula yang menguatkan enamel gigi. Partikel bahan tersebut tertanam di dalam rekahan mikro bagi enamel gigi dan menampalnya ketika penghabluran.

Hidroksiapatit
Hidroksiapatit

Hidroksiapatit disintesis daripada cengkerang kerang-kerangan laut; secara umumnya, ia adalah enamel cecair untuk gigi. Kristal bahan ini mempunyai sifat keserasian semula jadi dengan enamel dan mempunyai saiz yang kecil, sehingga ia mudah menembusi lapisan dalam gigi, tertanam dengan kuat ke dalam kekisi kristal dan memberikan perlindungan yang boleh dipercayai terhadap kemusnahan.

Selain itu, Denta Seal juga mengandungi kompleks pemutihan dengan papain, sejenis enzim tumbuhan. Bahan ini terlibat dalam proses pembentukan sebatian protein. Ia diperolehi daripada jus buah betik yang belum masak.

Enzim ini jauh lebih berkesan dalam memerangi plak dan batu daripada bahan pelelas di dalam ubat gigi biasa. Papain memecahkan plak dan menguatkan kesannya walaupun pada sudut yang jauh, di mana bulu berus gigi tidak dapat dijangkau. Dalam kes ini, pemutihan enamel secara berhati-hati dan boleh dipercayai akan berlaku tanpa merosakkannya.

Arahan untuk penggunaan ubat gigi Denta Seal

Adalah disyorkan untuk menggunakan ubat gigi dengan kesan tampalan ini selama tidak kurang daripada satu bulan. Jika perlu, ia boleh dilanjutkan dan digunakan sebagai produk penjagaan mulut utama.

hasil yang ideal hanya dalam masa sebulan
Denta Seal -Hasil yang ideal hanya dalam masa sebulan

Kontraindikasi

Ubat gigi pemineralan semula merangkumi komponen hipoalergenik yang tidak membahayakan gigi dan tidak merosakkan kesihatan manusia. Ia juga tidak termasuk fluorida, manakala kesesuaian penggunaannya dalam bidang pergigian masih dipertikaikan dalam komuniti saintifik.

Semua komponen Dental Seal adalah hampir dengan komponen semulajadi bagi enamel manusia dari segi strukturnya. Oleh itu, disyorkan untuk menggunakan produk kebersihan ini walaupun untuk kanak-kanak. Ia tidak mempunyai kontraindikasi dan tidak mempunyai sebarang kesan sampingan.

Denta Seal boleh digunakan sebagai kaedah kebersihan utama, tanpa mengambil kira masalah yang ada dengan gigi dan rongga mulut.

Ubat gigi ini harus digunakan dengan berhati-hati oleh orang-orang yang mempunyai ketaktoleran individu terhadap komponen tertentu. Maka, adalah penting untuk mengkaji komposisinya dengan teliti sebelum digunakan.

Pendapat pakar mengenai ubat gigi dengan kesan penampalan

Lay Fon, doktor gigi

Kebanyakan pesakit saya datang dengan aduan tentang sensitiviti gigi yang meningkat, kemunculan rekahan mikro pada permukaan, enamel kekuningan, dan perkembangan karies gigi. Sebelum ini saya hanya boleh menawarkan prosedur pergigian profesional, yang sememangnya berbaloi, tetapi kini saya dapat membantu orang ramai dengan nasihat mudah iaitu dengan membeli Denta Seal di farmasi. Ini adalah ubat gigi dengan formula unik yang mengandungi partikel nano hidroksipatit.

Ia dengan lembut dan berkesan merawat rekahan mkro pada gigi, mengeluarkan plak dan batu, dan tidak membenarkan karies berkembang. Di samping itu, “enamel cecair” memutihkan gigi dan menghilangkan kotoran, yang berlaku selepas pengambilan kopi, teh, dan asap rokok. Selepas memberus gigi, rongga mulut menjadi lebih sihat, pernafasan menjadi lebih segar, dan gigi lebih putih. Saya syorkan tampalan ini kepada semua pesakit saya sebagai penyelesaian utama.

Pengamalan

Catherine, 34 tahun

Tampalan Denta Seal ini telah disyorkan kepada saya oleh seorang rakan baik yang bekerja sebagai doktor gigi. Beliau berkata bahawa produk ini adalah suatu perkembangan yang unik, yang akan menawan seluruh dunia. Saya mempunyai bintik-bintik kecil karies pada gigi saya, dan saya memutuskan untuk mencuba. Saya membeli Denta Seal di kedai ubat dan tidak pernah menyesal!

Ia benar-benar alat yang berfaedah yang dapat mengatasi karies dan memutihkan gigi di rumah. Pada pendapat saya, tidak semua doktor gigi akan mengesyorkannya kepada pesakit, kerana jika mereka berbuat demikian, apa gunanya perkhidmatan mereka jika rawatan pergigian dapat dilakukan di rumah dengan kos yang rendah. Untuk keluarga kami, tampalan Dental Seal telah menjadi penyelamat sebenar untuk gigi dan bajet. Jangan membelanjakan wang untuk “pakar”; penyelesaian ini boleh menjadi lebih mudah!

Emma, 23 tahun –  testimoni Dental Seal

Saya mewarisi gigi yang tidak elok. Sudah lama saya merawatnya. Saya sering mengunjungi doktor gigi, bereksperimen dengan vitamin, suplemen mineral, tampalan dan alat kumuran. Tetapi semuanya sia-sia; enamel gigi saya sangat lemah, dan gigi hampir hancur. Saya mungkin akan menderita lama lagi jika bukan seorang saudara jauh menasihatkan saya untuk mencuba ubat gigi dengan kesan penampalan. Saya membaca ulasan mengenai

Denta Seal di Internet; semua orang memujinya, dan tiada orang yang memberi maklum balas negatif mengenai produk ini. Jadi saya memutuskan untuk membelinya dan mencubanya kerana ia agak murah. Sekarang saya boleh katakan dengan pasti bahawa saya sudah terlupa tentang tampalan baharu ini! Gigi saya menjadi lebih kuat berbanding sebelum ini. Terdapat bintik-bintik kecil karies, tetapi ia sudah hilang. Dan enamel ternyata sudah berubah menjadi putih. Secara umumnya, saya hanya melihat kelebihannya; dan saya sangat gembira dengan tampalan ini. Saya akan menggunakannya secara berterusan!

Anthos, 38 tahun – ulasan Dental Seal

Saya sudah lama merokok dan gemar minum kopi dengan kerap. Sudah tentu, ini menjejaskan keadaan gigi saya. Pada awalnya, ia bertukar menjadi kuning. Kemudian, hampir setiap satunya memerlukan tampalan. Saya takut dengan doktor gigi sejak zaman kanak-kanak lagi, sebab itulah saya sangat jarang mengunjungi mereka. Tetapi saya faham bahawa tanpa rawatan pergigian saya akan kehilangan gigi pada masa akan datang. Entah bagaimana, saya bertemu doktor gigi dan mendapat tahu bahawa rawatan pergigian sangat mahal.

Oleh sebab itu, saya memutuskan untuk menangguhkannya dan mencari rawatan pergigian moden. Dan saya menemuinya! Ubat gigi Denta Seal memineralkan semula gigi, menepukan enamel dengan mineral yang diperlukan serta memutihkan. Selepas sebulan menggunakannya, saya hampir terlupa bagaimana rupa senyuman saya pada masa awal menggunakannya. Malah karies gigi juga hilang! Ia produk yang sangat baik, saya mencadangkannya kepada semua orang!

pesan denta seal

4 Comments

  1. di pasaraya manakah saya boleh membeli dental seal ini.ataupun boleh saya terus order d web ini.
    harga 179 myr itu bermaksud berapa ringgit malaysia .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.