goji cream singapore

Goji Cream Singapura Ulasan, Testimoni, Harga, Asal, Lazada

1 Star2 Star3 Star4 Star5 Star (2 votes, average: 5.00 out of 5)


Goji Cream adalah satu produk penjagaan kulit anti-penuaan, iaitu produk kosmetik yang direka untuk memerangi tanda-tanda penuaan kulit seperti kedutan yang mendalam, garisan halus, kekendoran, dan sebagainya.

Sebenarnya, kebanyakan produk yang menjanjikan kesan meremajakan, tidak menghasilkan sebarang hasil yang ketara. Sesetengahnya ada yang memberikan kesan yang ketara, tetapi selalunya kesan tersebut tidak tahan lama. Mari kita cuba memahami impak yang dihasilkan oleh Goji Cream.

Perintah sekarang dan dapatkan diskaun 50% >>>

JADUAL KANDUNGAN

Komposisi dan kesan pada kulit

Mari kita mulakan dengan bahagian yang paling penting— komposisinya, yang menentukan keberkesanan mana-mana produk kosmetik atau produk terapeutik. Seperti namanya, Goji Cream dibuat dengan ekstrak beri Goji. Ia dikenali sebagai makanan super untuk penurunan berat badan, tetapi pada hari ini ia juga digunakan dalam bidang kosmetologi.

  • Ekstrak Goji Berry mengandungi jumlah vitamin A, E, C dan juga vitamin B yang banyak.
  • Vitamin C dan E adalah antioksidan semulajadi yang kuat. Apabila digunakan pada kulit, ia melindungi sel-selnya daripada kesan merosakkan daripada persekitaran dan mencegah perubahan yang berkaitan dengan usia.
goji cream review singapore
Goji Cream review

Di samping itu, vitamin C secara aktifnya terlibat dalam sintesis kolagen. Seperti yang kita tahu, kekurangan kolagen boleh mencetuskan perkembangan penyakit seperti skurvi yang mana ia menyebabkan pendarahan yang disebabkan oleh kelemahan dinding vaskular. Vitamin C yang terkandung dalam Goji Cream membantu mengaktifkan sintesis kolagen dan gentian elastik, justeru melicinkan kedutan.

Krim ini juga mengandungi sejumlah besar asid amino. Bahan-bahan ini adalah penting untuk sintesis rantaian protein dan peptida yang terdiri daripada serat kolagen dan gentian elastik. Selain itu, asid amino mengekalkan air di dalam tisu, sementara kehidrolifikan yang tinggi merupakan ciri khas bagi kulit yang muda.

Oleh itu, sebaik sahaja selepas menggunakan krim, kulit akan menjadi sangat lembap dan kelihatan lebih muda. Namun, kita perlu ingat bahawa kesan ini bersifat jangka pendek dan selalunya tidak bertahan lebih lama daripada 12 jam.

Adakah keberkesanan Goji Cream terbukti secara klinikal?

Hari ini, sesetengah laman web mendakwa bahawa dapat diperhatikan perubahan ketara dalam penampilan kulit pada 97% individu pada hari pertama penggunaan krim. Kami tidak boleh mengatakan bahawa kami terkejut dengan angka ini kerana perubahan luaran sememangnya berlaku dengan cepat, dan ia dapat dijelaskan oleh kesan pelembapan seperti yang disebutkan di atas.

Oleh kerana perubahan luaran adalah faktor yang subjektif, maka kami tidak boleh membicarakan tentang krim yang terbukti berkesan, kerana belum lagi terdapat ujian makmal yang serius yang dapat menilai kesan produk ini yang digunakan pada kulit anda yang akan diukur oleh parameter objektif dalam suatu tempoh masa tertentu, berbanding dengan serta-merta selepas penggunaannya.

MENGUJI SIFAT-SIFAT KELEMBAMAN
MENGUJI SIFAT-SIFAT KELEMBAMAN

Oleh itu, pada masa ini, adalah agak mustahil untuk mengatakan dengan pasti bahawa krim dengan ekstrak Goji berry adalah lebih baik jika dibandingkan dengan produk kosmetik lain yang mengandungi banyak asid amino dan vitamin C.

Pada masa yang sama, kami tidak boleh mengatakan bahawa Goji Cream tidak menghasilkan apa-apa kesan positif pada kulit. Ia mengandungi sejumlah besar asid askorbik dan tokoferol, serta asid amino, yang menembusi jauh ke dalam kulit melalui epidermis dan memperbaiki sifat pengekalan kelembapan kulit.

Faktor-faktor ini boleh menyumbang kepada kesan meremajakan krim tersebut. Bagaimanapun, jangan mengharapkan untuk mencapai hasil yang berpanjangan. Sebaik sahaja anda berhenti menggunakan krim tersebut, kesannya mungkin akan beransur-ansur hilang, dan selepas beberapa saat, kulit anda akan kembali kepada keadaan asalnya.

KAWASAN NASOLABIAL
KAWASAN NASOLABIAL

Bilakah ia idea yang baik untuk membeli Goji Cream?

Pilihlah Goji Cream jika anda ingin menghapuskan kedutan superfisial dengan menggunakan produk semulajadi dengan prestasi yang baik. Jangan mengharapkan kesan penyembuhan yang kuat, jadi jika anda mempunyai masalah dermatologi, seelok-eloknya berunding dulu dengan pakar yang akan memberikan ubat-ubatan berbanding dengan produk penjagaan kulit.

Ini adalah hasil-hasilnya
Ini adalah hasil-hasilnya

Di samping itu, hanya beli krim ini di laman web rasmi pengeluarnya di Jerman. Jika tidak, komposisi dan bahan semulajadi krim tersebut, termasuk vitamin dan asid amino, tidak dapat dijamin. Ini bermakna bahawa walaupun kesan peremajaan jangka pendek boleh dicapai dengan mengaktifkan sintesis kolagen dan meningkatkan sifat pengekalan kelembapan kulit, namun ia tidak terjamin.

tempah goji cream

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.