Kopi Hijau

Kopi Hijau untuk Penurunan Berat Badan

1 Star2 Star3 Star4 Star5 Star (2 votes, average: 5.00 out of 5)

Banyak yang telah diperkatakan di internet mengenai biji green coffee. Ia telah menjadi sangat popular dalam tempoh yang sangat singkat. Anda boleh menemui pelbagai ulasan mengenai biji green coffee, baik positif mahupun negatif. Sebagai permulaan, mari kita lihat manfaat serta sebarang kontraindikasi yang mungkin berkait dengannya.

Kopi Hijau telah meraih populariti disebabkan oleh sifat pentingnya—ia menggalakkan penurunan berat badan. Telah didapati baru-baru ini bahawa green coffee boleh digunakan untuk menghilangkan jisim badan. Pada tahun 2012, saintis di University of Scranton mendapati bahawa green coffee mempunyai kesan pembakaran lemak. Asid klorogenik adalah bahan aktif utama yang terkandung di dalam green coffee dalam kuantiti yang banyak. Dalam proses pemanggangan, kandungannya di dalam kopi berkurangan.

Beli sekarang dengan diskaun 50%

Para saintis juga telah membuktikan bahawa green coffee adalah antioksidan yang kuat dan membantu membersihkan tubuh daripada radikal bebas. Sebagai tambahan kepada asid klorogenik, ia mengandungi banyak bahan berguna lain seperti tanin dan alkaloid purin. Ia meningkatkan aktiviti fizikal dan mental, meningkatkan daya hidup dan membantu melawan migrain.

Ulasan Kopi Hijau

Biji Kopi Hijau mengandungi minyak pati yang digunakan dalam bidang kosmetologi untuk rawatan luka terbakar dan parut, serta untuk melicinkan kedutan pada wajah.

Berdasarkan perkara di atas, boleh disimpulkan bahawa green coffee mempunyai kesan yang memberi manfaat pada tubuh, mengetonkannya serta menggalakkan penurunan berat badan.

Kopi Hijau adalah makanan super yang sihat dan baik untuk penurunan berat badan, walaubagaimanapun, green coffee sahaja tidak mencukupi untuk membuatkan anda kehilangan berat badan dan menjadikan anda orang yang sihat. Untuk kurus, anda harus terlebih dahulu dan paling utamanya menjalani diet yang sihat. Pemakanan seimbang dan senaman menyediakan asas untuk penurunan berat badan, dan kopi hijau akan membantu anda memudahkan proses ini. Ia menyumbang dalam pemecahan dan pembakaran lebihan lemak, menjadikan anda lebih aktif dan kuat secara fizikalnya.

Membeli dalam talian

Kontraindikasi

Seperti kebanyakan produk lain, kopi hijau mempunyai kontraindikasi. Ia tidak boleh digunakan semasa kehamilan dan penyusuan. Ia tidak disyorkan untuk penderita kencing manis, serta bagi mereka yang mengambil sedatif dan antidepresan. Biji Kopi hijau harus digunakan dengan berhati-hati oleh individu yang mempunyai penyakit kardiovaskular dan hipertensi. Ini disebabkan fakta bahawa biji green coffee mengandungi kafein.

Bagaimana untuk Menghasilkan Kopi hijau

Kopi hijau biasanya dijual dalam dua bentuk: sebagai biji kopi sepenuhnya atau dikisar. Sekiranya anda telah membeli biji green coffee, anda perlu mengisarnya terlebih dahulu. Ia mungkin berbaloi untu menyebutkan bahawa mengisar adalah lebih sukar daripada memanggangnya.

Untuk menyediakannya sebagai minuman, ambil 2-3 sudu teh hijau dan tambah 100 ml air mendidih. Biarkan selama 30 minit, tapiskan minuman tersebut dan ambilnya dengan makanan.

Untuk meningkatkan kesannya, serta menyedapkan rasa air minuman tersebut, tambahkan halia, kayu manis, buah pelaga, pudina, dan rempah-rempahan lain. Variasi yang paling popular ialah hijau dengan halia.

Membeli dalam talian

Ulasan Kopi Hijau

Kami berasa gembira jika anda dapat memberikan ulasan anda mengenai green coffee. Kita semua unik, dan setiap orang mungkin mempunyai pandangan tersendiri mengenai minuman ini, jadi adalah penting untuk mengetahui apa yang diperkatakan oleh orang-orang lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.